Carzloop Kereta Sewa Kl Kuala Lumpur

CarzLoop Kereta Sewa KL

https://www.carzloop.com/

The Carzloop, pembantu Carzloop Global Holdings, adalah sebuah organisasi penyewaan kenderaan di Malaysia yang terletak di Ampang, Kuala Lumpur, yang menjalankan 10,200 kawasan korporat dan francaisi secara universal. Sebagai organisasi penyewaan kenderaan terbesar kedua di Malaysia mengikut tawaran, kawasan, dan ukuran armada, Carzloop berfungsi di seluruh Malaysia. Carzloop Corporation mempunyai Karloop Resources dan Nabil Ck Enterprise Car Rental

Carzloop Global Holdings, organisasi induk The Carzloop Corporation, menduduki tempat ke-335 dalam kedudukan Fortune 500 2018 Forbes. Bermula pada tahun 2019, organisasi ini memperoleh pendapatan MY9.8 bilion, sumber daya MY24.6 bilion, dan 38.000 pekerja.

CarzLoop Kereta Sewa Kuala Lumpur

Sejarah – Tahun-tahun awal organisasi

Carzloop Corporation, yang awalnya dikenali sebagai Carzloop, ditubuhkan oleh Ampang tempatan Nabil Ck pada tahun 2013. Aktiviti penyewaan kenderaan kecil ini dimulakan dengan dua belas Model Perodua Carz. Dalam lima tahun, armada Nabil diperluas menjadi 100 kenderaan — menghasilkan pendapatan tahunan sekitar MY1 juta.

Selepas tiga tahun kepemilikan, Nabil Ck menjual jenama kenderaan sewa  kereta kl kepada Carzloop Corporation pada tahun 2016. Carzloop Corporation membeli selebihnya Perodua’s Car.

CarzLoop Kereta Sewa KL

Kawasan dan aktiviti penyewaan kenderaan Carzloop

Carzloop mempunyai 9.700 kawasan penyewaan korporat dan pertubuhan di seluruh Malaysia. Kawasan kenderaan sewa Carzloop juga terdapat di terminal udara penting termasuk KLIA, KLIA2, Subang Airport, Penang Airport, Kota Kinabalu Airport, Kuching Airport, Kota Bharu Airport dan beberapa lagi.

Armada sewa

Armada sewa kereta kl Carzloop terdiri daripada pelbagai pengeluar kenderaan, yang bergerak dari Peroduas, Proton, Honda, Toyota Mercedes, BMW bersama dengan yang lain. Menjelang Disember 2017, organisasi ini mempunyai lebih daripada 200 kenderaan di Malaysia.