Permulaan Bagi Mereka Yang Hendak Belajar Teknik SEO

Permulaan Bagi Mereka Yang Hendak Belajar Teknik SEO

Website Pantas, Jadi Pastikan Website Anda Cepat | Teknik Seo

Google mahu untuk menyampaikan hasil yang berkualiti kepada pengguna. Satu definisi untuk kualiti, antara banyak, adalah sebuah laman web atau halaman yang memuatkan cepat. Ini bermakna laman Web lembap mungkin berada di kedudukan yang lebih rendah daripada yang lebih cepat.

Walaupun pemaju laman web semakin mengelakkan Flash, masih banyak “kurang melaksanakan JavaScript dan Ajax” di luar sana untuk memperlahankan muka ke bawah. “Terdapat begitu banyak kod dalam beberapa halaman Web sekarang, dengan begitu banyak ditambah.

2013 kedudukan enjin carian kajian Moz ini mendapati hubungan antara masa tindak balas dan ranking. “Ia bukan korelasi yang besar, tetapi ia di sana,” yang mentakrifkan “masa tindak balas” sebagai masa yang diambil laman web anda untuk menyampaikan sedikit pertama maklumat kepada pelayar bukan masa yang diambil untuk keseluruhan halaman web untuk memuatkan.

Cepat masa tindak balas laman web boleh membawa kepada pengalaman pengguna yang lebih baik, yang boleh membawa kepada peningkatan perkongsian sosial dan tingkat pengembalian yang lebih rendah. Senang cakap Ia membayar untuk memastikan beban laman web keseluruhan anda cekap.

Memperbaiki Isu Teknik SEO Adakah Lebih Penting

Isu-isu teknik atau teknikal yang mempengaruhi SEO untuk laman web sentiasa wujud dan perunding SEO sentiasa dibuat untuk menetapkan mereka berada keutamaan yang tinggi. Walau bagaimanapun, selepas kemas kini Panda dan Penguin Google pada tahun lalu, isu-isu teknikal telah menjadi “lebih penting daripada sebelumnya.

Isu-isu ini, bermula daripada kandungan yang tidak baik dan setup sistem pengurusan yang mewujudkan kandungan salinan kepada navigasi laman web yang pada dasarnya tidak dapat dilihat oleh enjin carian. “Apa sahaja isu-isu tertentu teknikal anda, kini adalah masa untuk menetapkan mereka. Jika mereka tidak sudah mencederakan prestasi SEO laman web anda, mereka mungkin akan menjadi selepas Panda atau Penguin dikemaskini.”

Kurangkan Fokus Pada Pengoptimuman Kata Kunci | Teknik SEO

Walaupun ini mungkin bertentangan dengan amalan SEO tradisional, terdapat bahaya untuk bergantung kepada pengoptimuman kata kunci hari ini.

Apabila anda mengoptimumkan laman atau kandungan untuk kata kunci tertentu yang anda ingin naikkan, ia adalah mudah untuk memberi tumpuan terlalu banyak pada perkataan-perkataan tertentu dan akhirnya meletakkan mereka dalam terlalu banyak tempat di halaman anda dan dalam laman web ini secara keseluruhannya.

Tetapi ini tidak begitu membantu untuk enjin carian kerana ia digunakan untuk menjadi. Dalam kebanyakan kes, ini sebenarnya akan menurunkan kedudukan dan trafik anda untuk frasa kata kunci tertentu.

Kami mengesyorkan menggunakan pelbagai kata-kata dalam kandungan anda dan bukannya dan menyimpan dalam minda mantra SEO.

Artikel berkaitan : Untuk perkhidmatan seo, anda boleh klik di link ini http://www.itsnabilck.com/pakar-seo-malaysia/