Proton Persona Baharu 2019

Proton Persona 2019

Facelift Persona 2019 sangat popular dan mudah menandingi pesaing jauh lebih mahal dalam ciri-ciri, prestasi, keselesaan dan kepraktisan.

Kereta Sewa Murah
Perasmian Proton Persona

Sejak dilancarkan pada April 2019, Proton telah menyerahkan sejumlah 10,040 unit dari 2019 Persona.

Persona 2019 telah menerima 303 penambahbaikan, termasuk prestasi brek yang lebih baik, kabin yang lebih tenang dan pemacu yang lebih baik.

Dibebankan oleh Proton sebagai pengenalan ideal kereta keluarga moden, pembuat kereta kebangsaan telah mengeluarkan satu naratif yang memberitahu kita mengapa ini begitu.

Sewa Kereta Murah

Mari kita mulakan dengan ayah. Lelaki rumah yang menyokong keluarga membawa masuk kewangan yang diperlukan.

Apabila membeli barang besar seperti kereta baru, terdapat banyak faktor yang perlu difikirkan. Sebagai permulaan, terdapat aspek kewangan untuk dipertimbangkan.

Tidak termasuk perbelanjaan isi rumah dan kos tetap lain, ayah perlu memastikan pembayaran bulanan kereta bulanan tidak melebihi 20% daripada gaji bulanannya.

Dengan harga bermula dari hanya RM42,600, Proton Persona mampu memberikan nilai yang cemerlang.

Oleh kerana kereta itu digunakan untuk kegunaan keluarga, keselesaan juga memainkan peranan utama.

Memilih kerusi Persona Premium dan separa kulit sebahagian daripada spesifikasi standard, menambah sentuhan premium sambil tidak menjejaskan aliran udara; terutamanya berguna semasa di negara yang panas dan lembap seperti kita.

Item seperti kemasukan tanpa kunci dan keupayaan untuk mudah mengenakan peranti elektronik melalui dua pelabuhan pengecasan USB serta kawalan audio stereng yang bersepadu juga menambah sentuhan premium yang bagus.

Bagaimana dengan ibu? Dia mungkin menggunakan kereta keluarga pada hujung minggu ketika menuju ke pasar pagi dengan merancang untuk membeli sebanyak yang dia dapat membawa, jadi dia akan memerlukan sebuah kereta dengan banyak ruang kargo.

Persona menawarkan kaki dan ruang tamu yang cukup untuk penghuni tetapi sama pentingnya ialah 510-liter ruang boot.

Kereta Sewa

Sekiranya dia perlu membeli barangan runcit selama lebih dari satu bulan, tempat duduk belakang juga terbenam untuk membentuk ruang yang benar-benar gua.

Bagi anak lelaki dengan lesen memandu, apabila ibu atau ayahnya tidak menggunakan Persona, dia akan merancang untuk menunjukkannya kepada rakan-rakan kolejnya.

Sedan ini lebih baik di dalam dan di luar dan jika ayah membeli versi Premium, dia akan dapat memikat kawannya dengan beberapa ciri yang sangat keren.

Unit Ketua Infotemain yang maju (IHU) misalnya boleh diaktifkan menggunakan “Hi Proton! frasa pengaktifan dan membolehkan akses kepada navigasi dan aliran muzik melalui sambungan internet 4G bersepadu. Kehancuran data? Cuma gunakan kereta sebagai hotspot mudah alih!

Sebuah kereta dengan penarafan Asean NCAP yang bertaraf 5 bintang akan memberi ketenangan seluruh keluarga dalam setiap perjalanan.

Setiap Proton Persona dilengkapi dengan sistem keselamatan aktif seperti Electronic Stability Control (ESC), Sistem Kawalan Traksi (TCS) dan brek ABS dengan Brake Assist (BA) dan Electronic Brake Distribution (EBD).

Setiap varian juga dilengkapi dengan sekurang-kurangnya dua beg udara dan Panel Badan Pembentuk Tekan Air Panas (HPF) untuk membentuk sel keselamatan penumpang yang kuat.

Sudah tentu semua orang mahu ada kemudahan tambahan; jadi Persona juga mempunyai penderia letak kereta depan dan belakang dan Hill Hold Assist (HHA) untuk membuat ruang parkir yang ketat dan bergerak dari cerun senaman mudah.

Keseluruhannya, ini adalah kereta keluarga yang mentakrifkan “Perisikan yang Peduli”.